Working Class Heroes
Blijf op de hoogte en volg Lisette en Kees
18 Januari 2008 | Nieuw Zeeland, Nelson
En lieve lezers, het is ook wel even genoeg. We merken dat de meest fantastische bergen en de wildst spuitendste waterfalls al bijna niet meer opleveren dan een goedkeurend knikje en een 'kenne we d'r niet gewoon met de auto dichtbij komme?' Te gek voor woorden natuurlijk maar een overkill van zoveel schoonheid kent u wel van uw eigen spiegelbeeld. Ja, je zegt het natuurlijk niet hardop en je wederhelft ook niet dus je gaat onvermoeid verder...(uit de bundel Lucassen/Zuiderhoek 2007)
Zo kwamen we in Christuskerk, we volgden een ster, de hotels waren vol en voila! het was (bijna) Kerstmis! We kwamen bij een camping in paniek want het was bijna kerstmis. 750 lege plaatsen, het zou een gekkenhuis worden, 4 nachten gebleven, maar er gebeurde niks. We aten een heerlijk kerstdiner met instant noedeltjes in het zonnetje.
Het was 2de kerstdag, negentien achtentachtien, ik weet het nog goed, het bed was halfleeg. Want kees ging raften!! Nee, niet van de glijbaan maar een heuse rivier van de buitencategorie op de schaal van Schichter. Lies niet, die kende het wel, 'seen it, done it'. Lies doet chill, kees doet thrill. I say poteto, you say potato, let's call the whole thing maf. (Ja, soms gaat je pen gewoon door terwijl het punt allang gemaakt is.) Nou das een aanrader, das lachen dat raften. En meer zeg ik er niet over. Moet je gewoon 's doen. Ook troffen we Jessie en Hilco. Zij lopen enkele maanden op ons voor en zijn reeds werkend en zeer fraai behuisd in Christchurch. Ze gaven veel hoop op een verlengd verblijf en tevens een blik op de wel degelijk aanwezige schoonheid van Christchurch die we anders nooit gezien hadden.
Via het ultieme bubbelparadijs de Hanmer Springs maken we ons op voor de terugweg naar het noordereiland. We zoeken daar het meest oostelijke punt om de eerste oud & nieuw ter wereld te vieren. Luisterend naar een zeer vals zingende band, de champagne verstoppend - want openbaar alcohol verbruik blijkt verboden - kijken we op het strand naar een matig vuurwerkje. Daarna doen we nog een dansje in de plaatselijke kroeg. In Napier doen we ook nog de art deco tour en logeren we bij een bloody brit.
Verder omhoog te Gisborn catchen we weer eens een wave. Ditmaal bij uncle Frank, een happy zestiger die ons er volledig uitsurft. Op weg naar de bay of islands maken we nog 1 tussenstop in de middle of nowhere. Het blijkt een oprit van een hostel te zijn. Als enige gasten, tussen de paarden en vreselijk vriendelijk volk blazen we even uit. En kees tekent zijn eerste paard.
Snel door naar tante Cax die ons stofzuigend ontvangt in haar prachtige beachhouse. Vanaf haar balkon spring je zo in de zee; wat een plek om te wonen. Wij waren erg blij dat we er een weekje mochten vertoeven. We vallen met onze neusjes in de boter want de volgende dag is 'The tall ships race' met aansluitend de jaarlijkse tradtionele 'hangi' (zoek maar op). We deden alweer een dansje, dit keer was er namelijk wél een goede band, en integreerden met de plaatselijke maori-bevolking.
En toen .... sloeg de realiteit ons in het gezicht. Alles gezien, alles gedaan, geld bijna op, we zouden toch niet aan het werk moeten? Hoe ging dat ook alweer? Met de do's en dont's van tante cax in het achterhoofd werpen we ons op de werkende wereld. Kranten worden doorgespit, internetsites bekeken en geen advertentie op de noticeboards blijft ongelezen. En toen op zekere morgen, uit het niets, leest lies, god weet waarom, een kleine advertentie waarin een couple wordt gevraagd een hostel in Nelson te runnen. Onze namen stonden er nog net niet op. Te hoog gegrepen natuurlijk, maar 1 van de do's van cax: 'bluf je suf'. Contact gezocht dus en we moesten maar eens langskomen als we in de buurt van Nelson waren. Dat betekende dus weer 10 uur rijden en weer een overtocht naar het zuidereiland. Op de helft in Auckland hadden we een welkome onderbreking in de vorm van een date met Lisanne en Sander en hun uiterst schattige dochtertje Reza.
In Nelson aangekomen bellen we nogmaals met de hosteleigenaar Dave of de functie nog openstaat. Ja dus en de volgende dag hebben we om 12.00 ons eerste echte jobinterview. Het begin van een aantal spannende dagen. Het hostel 'The Palace' is inderdaad een oud paleisje met 45 bedden, prachtige balkons en een schitterend uitzicht op Nelson en de omringende bergen. Het nogal vaag beginnende gesprek eindigden met kopjes thee en sigaretjes bij de eigenaar en zijn vriendin thuis. Al met al 1.5 uur later vertrokken we glimlachend en met een goed gevoel, stiekem hopend op een zeer goede afloop. Nu was het wachten op de volgende avond wanneer het besluit zou vallen. Teveel tijd om na te denken over onze concurrentie - er was nogal veel animo voor de job - zonk de moed al bijna in onze schoenen toen de telefoon ging!..... Gijs. (Nog bedankt lange ;-)) Maar tijdens gijs, was daar toch dave. Of we de volgende dag wilden langskomen voor een tweede gesprek. Na enige onderhandeling over de preciese invulling van de baan en het daarbij horende salaris was hun conclusie: yes, yes, yes.
We hebben allebei een baan! En bij de baan hoort een double room met eigen keuken! Drie vliegen in één klap dus!
Vandaag verhuisd en morgen begint de opleiding. We zijn erg blij; solliciteren is zo moeilijk nog niet. Als iemand zin heeft in een vakantie in Nelson, bij deze hebben jullie een adresje.
Liefs,
Kees en Lies
18 Januari 2008 - 03:43
Gielus:
Godverredomme!! Hadden jullie dat niet eerder kunnen regelen??? Dan had ik als tuinman helemaal niet verkeerd gestaan! Nee, echt waar leute, dit is helemaal zo gek niet! Klinkt als een klok, misschien zijn jullie dan toch zekers voor het geluk geboren.. als je maar goed zoekt! Beloningen zijn soms bizar 'choice'! Ben echt heel blij voor jullie, de opleiding moeten jullie ook wel aan kunnen: ervarener hostelgasten zijn d'r immers niet in NZ. Ik zeg, jullie inbreng: volleybalnetje over de pool, bbq'tje drbij en ik ben je man. Wat kost zo'n ticket ook al weer? En nu op 't laatste nippertje al dat geld terugverdienen! (eerste nippertjes bestaan immers niet ..Lucassen/Zuiderhoek bundel 2007... vers 1). Nelson is een mooi stekkie, denk dat jullie het daar zekers uit gaan houden. En als het zo moet: Sweet! Onze gesprekken over de toekomst waren mooi, toch zie je maar weer.. probeer het lot niet te beinvloeden! Oftewel: 'Who am I to pee against the wind?' ..Lucassen/Zuiderhoek bundel 2007 vers 2..
Good luck! Let them smell a poopie. If you can't beat the kiwi, then be a kiwi. Jullie zijn aardig op weg.
Dikke zoen, Michiel. Ik ga jullie zien. -
18 Januari 2008 - 07:52
Sandra:
He hallo!Hier zijn de Lies-kom-terug-acties min of meer gestart, krijgen ze ineens een baan...en dan nog wel zo'n baan! Daar kunnen wij niet tegenop, al had Grote Zus al uitgevonden dat het bij jullie straks in mei ook koud en nat gaat worden. Wij wachten af!
Thanks zus voor die foto's van die ranch, kan me voorstellen dat je daar erg aan mij hebt gedacht.
Hier alles goed, beloven van het weekend nieuwe foto's en filmpjes te plaatsen, lopen erg achter. Yentl lijkt wel op je hoor zussie, de banaan valt niet goed bij d'r :-)
Ik mail binnenkort even wat langer, voor nu heel erg gefeliciteerd met jullie baan, huisje, zee, en alles wat er bij hoort!
kus van Sandra -
18 Januari 2008 - 08:00
Sylvia:
Man man man....zucht....een prachtig verhaal om de vrijdag te beginnen! Het ziet er zo mooi uit, en het lijkt me voor jullie fijn om nu weer even, in die mooie omgeving, te werken en lekker je leventje te hebben (en geld!!!)
Die zijn voorlopig nog niet terug...maar het staat jullie! Fantastisch!
Dikke kus! -
18 Januari 2008 - 09:45
Ethel:
waaahhh!! doen jullie goed beter best! maar ja jullie zijn ook zo tof en relaxed natuurlijk, trekt gasten aan dat zag die eigenaar natuurlijk ook wel! ;-)
super veel plezier, vanaf wanneer gaan jullie de tent zelf runnen?
Ik heb net m'n paleisje aan de oude gracht betrokken. is nog hard klussen daar, maar wordt helemaal relaxed.
dikke zoen ethel -
18 Januari 2008 - 15:11
Janine:
Heeeeeee wat gaaf zeg. Stelletje geluksvogels ;-) !!
Dit ziet er wel heel leuk uit en het werk lijkt me ook al helemaal niet verkeerd. Het enthousiasme knalt er vanaf. Echt leuk voor jullie!
Hier alles zijn gangetje. Lekker aan het volleyballen, ben nu noodgedwongen spelverdeler geworden ivm mijn schouder. Poeh, vak apart hoor!!! Yaraatje scheurt het hele huis door. Ze loopt overal heen, klimt de trap op en doet van alles wat niet mag.... Erg grappig. Mick was een paar daagjes in Dubai, ook een hele leuke ervaring! Nou, ik ga de kleine meid van de creche halen. Heel veel liefs van ons!
Mick, Janine en Yara -
19 Januari 2008 - 12:25
RamWal:
Tsjongejonge, dat is toch wel nogal zeer bijzonder ontzettend Tegek! Als je dan toch een dak boven 't hoofd moet, dan is dit houten Kiwipaleis niet shleehcht... Ik zie water, golven, heuvels, bos, gemuttlicheit en bier! Nachtenlang opt balkon navelstaren met andere travellers... Wat wil een mensch nog meer?!
Enige punt van zorg... word je als hostelmanagers ook geacht om zeg maar 's ochtends ook aanwezig en aanspreekbaar te zijn?! ;-)
Tuuten Ut Recht! -
21 Januari 2008 - 15:42
Marleen:
Gefeliciteerd! Het klinkt allemaal sprookjesachtig. Wel even slikken hoor, straks komen jullie echt nooit meer terug... maar ik ben natuurlijk ook blij voor jullie!
We vliegen woensdag naar de Filipijnen. Oh ja, heb net een berg foto's op de website (de onze) gegooid.
Dikke kus (ook van Jaap)
Marleen -
23 Januari 2008 - 18:46
Moeders:
wat bedoeld marleen met,straks komen jullie echt niet meer terug?
heb ik wat gemist?
lieve dochter en Kees blijf genieten he.
dikke kus -
26 Januari 2008 - 14:58
Mark:
Hey daar neefmans et Lies! Wat leuk dat jullie werk hebt gevonden zo, zijn jullie al aan de slag?
Groetn ut zonnig en winderig Grunn
Mark -
29 Januari 2008 - 11:55
Sofie:
Wat veeeeeet!! Serieus een droombaan voor daar. Rotklusjes zijn vast inbegrepen, maar dan nog! Oh echt supercool voor jullie hee. Lijkt wel net zo'n mazzel als wonen aan de Catharijnesingel, ohja en wonen aan de Nieuwe Gracht. Kees en Lies 'lucky' Douglas Snippe. Ofzoiets...
Dit jaar wordt m niet, maar wie weet volgend jaar. Of mag ik zo ver nog niet vooruit denken? Jullie zitten nu ook vlakbij Abel Tasman toch? Dat vind ik tot nu het mooiste stukje aarde dat ik ooit heb gezien.
Nou, nogmaals heel gaaf voor jullie. Een kus vanachter een computer in een kelder in het pitoreske Bennekom! -
30 Januari 2008 - 18:03
Toon:
Yooooooooooo!
Das fijn..
Un ho(s)tel runne...wauw.
Nu wordt mijn ooit gedane halfbakke belofte om un keer langs te komme ook wel errug aantrekkelik..
Goed bezig mensjes.
Ik drink er un biertje(s) op hier in Youtregt..
En Lisette...ik mis je wel een beetje hoor.
Groente,
Toon -
31 Januari 2008 - 19:30
Florus:
Lieve mensen, ik heb al gemaild maar toch nu ook, gefeleciteerd, mailtje over familie aangekomen, mevrouw Jonkman is mijn grootmoeder!! Wat schuift trouwens zo,n job, dan ga ik emigrereren, toch weer twee keer verloren met ballen.
Liefs, Florus en Angela -
06 Februari 2008 - 10:51
Mr. Dobbelina:
Ja, ja, ja, allemaal heel leuk, maar het blijft werk....
En 45 bedden? Betekent dat ook 45 hongerige gasten, die die bedden hebben vervuild? En betekent dat die opgeschoten jaarclub uit San Diego vriendelijk, doch dringend te verzoeken stil te zijn na 10 uur 's avonds? Kortom, is het echt werk met zweet en stress enzo? Of.... heb je een blik aborginals achter de hand en kunnen jullie je beperken door bij de deur te staan en " Welcome, my friend!" te roepen? Meer info!!!
Bob